Om klinikken

Om klinikken

Udgangspunkt for min behandling er, at vi som mennesker ligner hinanden, men vi er også unikke hver især. Jeg har derfor uddannet mig i forskellige behandlingsmetoder, så jeg kan tilpasse behandlingen hver enkelt klients problemer og behov. Vi udvikler alle i løbet af vores opvækst og voksenliv nogle måder at håndtere indre spændinger og følelsemæssige ubehagelige oplevelser. Disse måder er ikke altid hensigtsmæssige og kan ligefrem modvirke det gode liv, vi ønsker. Det kan være både frugtbart og udviklende at finde ud af, hvad der får en til at hænge fast i uhensigtsmæssige mønstre og psykiske smerter. Samtidig er der også behov for at finde ud af; hvordan kommer jeg videre?

Du er den vigtigste landskabsarkitekt i dit indre liv

Jeg tilbyder indsigtsgivende psykodynamisk og kognitiv terapi ud fra et ønske om; at hjælpe dig til at finde ud af dit indre landkort over virkeligheden og din væren i det landkort. Hvad kan du gøre, for at navigere bedst muligt i dit indre landskab, så du får den livskvalitet, du ønsker. I min optik, har vi alle et indre psykisk landskab, vi forsøger at finde vej i så godt, som vi kan. Jeg kan hjælpe dig på din vej og jeg kan også hjælpe dig med at bygge nye veje i dit indre landkort, der er meget mere fremkommelige og som skaber langt større grad af livsglæde for dig. Men jeg kan ikke gå vejen for dig, du er den vigtigste landskabsarkitekt i dit indre liv.

Hvor skal vi hen?

Du vil blive klogere på, hvem du er indeni og sammen med andre mennesker. Jeg tror på, at jo bedre du kender dig selv, jo bedre kan du navigere i dit liv.

Du vil komme til at arbejde med, hvordan du kan blive mere autentisk dig og komme til at stå i din egen essens med en god følelse af dine evner og muligheder. Du vil få mere nærvær og glæde i dit liv. Du vil komme til at arbejde med at acceptere dig selv, som den du er med både stærke og mindre stærke sider. Der vil være fokus på, at du udvikler din selvkærlighed. Når du gør det, kan du bedre sætte grænser, sige fra, stå ved den, du er. Du vil også få lettere ved at forfølge de ønsker og mål, du har i livet.

Vores indre landkort over virkeligheden er ikke udviklet i et tomrum, vi er alle afhængige af og en del af det samfund, vi er i samt alle de relationer vi har haft og har gennem livet. Nogle gange er det nødvendigt at se på, om der er arbejdsmæssige eller personlige relationer, der påvirker dit psykiske velbefindende og som er medskaber af de problemer, du har.

Balance og ro

At finde balance og indre ro samt viden om, hvordan du optimerer dit velbefindende og din livskvalitet, kan være meget hjælpsomt for dig, det skaber mulighed for større lykkefølelse. En hjælp på denne vej er at meditere og udøve mindfulness. Meditation giver fordybelse, en mulighed for at se ind i dine indre landskaber bagom om ord og intellektualisering. Mindfulness opøver evnen til at være til stede i det nu, du er i lige nu. Det er en meget effektiv metode til at modvirke stress, depression og angst.

Hvad skal der til?

Jeg har som mantra i mit arbejde, at du kender dig selv bedre end jeg nogensinde vil komme til. Jeg kan være en hjælper på vejen til et bedre liv, men jeg bliver aldrig ekspert i dit liv, det er kun dig, der kan blive det. For at du skal blive en “god ekspert på dig selv”, kræver det, at du har lyst til at investere i dig selv og gøre det nødvendige arbejde, der skal til, for at det lykkes for dig.

Humor og kærlighed

Da jeg arbejdede med kræftpatienter på en kræftafdeling lærte jeg, at min humoristiske sans og store lattermildhed var en stor fordel i behandlingen. Patienterne bad om, at vi kunne grine bare èn gang, inden de gik ud af døren igen. Og det sørgede jeg så for. Jeg har stadig til hensigt, at vi gerne må le bare en enkelt gang i hver session. Det kan jo ikke altid lade sig gøre, men med latter kan meget udholdes bedre, også selvom man er nødt til at vende tilbage til alvoren igen. Når vi kan le af livets tilskikkelser og af os selv, bliver vi mindre selvhøjtidelige og mere overbærende overfor os selv og dermed også overfor andre. Livets storme mildnes og lyset skinner lidt klarere.

Det er ikke tilfældigt, at der er to hjerter i mit logo, dels danner de forbogstavet i mit navn Zenia, dels arbejder jeg altid ud fra mit hjerte, med forstanden som kyndig vejleder. Hjerterne er hvide og sorte, fordi vi altid arbejder inde i et vekselvirkende felt af lys og skygge. Jeg bestræber mig på , at hjælpe dig til at se lys og skygge som en evig strømmen af ebbe og flod. Nogen gange er der lavvande og ro, andre gange er der højvande og storm. En evig strømmen hvor højvandet bringer skatte til stranden og ebbe afslører dem. Lys og skygge er ikke modsætninger, men to sider af livet, af os og vore indre landskaber, der kan bringes til ofte at danse en smuk dans, hvis vi kan favne begge dele lige godt og bruge deres dans til vores fordel. Det handler ikke om at komme af med ubehagelige oplevelser og følelser. Det handler om at få helet gamle sår, at opdage at i enhver “mødding” findes der gødning og grokraft, at finde perler i støvet og finde kærlighed til dig selv.